- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan je izabrao – region i Evroliga

Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Spominjalo se prethodnih dana da je Partizan uz Crvenu zvezdu dobio ponudu iz VTB lige za sledeću sezonu, ali crno-beli su očigledno izabrali ABA ligu i takmičenje pod nadležnošću Evrolige kao svoju budućnost.
Crno-beli su danas poslali zvanično saopštenje u kom se ističe da neće igrati u KLS ligi ove sezone, a unutar toga stoji i deo koji se tiče priča da bi Partizan mogao da igra VTB ligu.
Iako se VTB liga nigde decidno ne spominje u saopštnju, jasno je na šta se mislilo u ovom pasusu.
Ovakav stav kluba je jedinstven i podržali su ga svi njegovi članovi, od Uprave, predsednika, stručnog štaba, do igrača. Partizan NIS ostaje na svom putu, okrenut takmičenjima u regionu i pod okriljem Evrolige, bez bilo kakvih ideja da se takmiči u bilo kojim drugim ligama“, stoji u saopštenju crno-belih.
Dakle, jasno je da će crno-beli ostati pri ABA ligi, mada su od završetka ove sezone više puta istakli da je Jadranskoj ligi potrebno renoviranje i da su joj potrebne promene.
Ovim putem, KK Partizan NIS još jednom upućuje javni apel da se problemi koji potresaju srpsku i regionalnu košarku reše zajedničkim naporima. Samo takoćemo moći da idemo napred“, istakli su crno-beli.
Dakle, jedan deo pitalice je rešen. Ostaje da vidimo šta o svemu ima da kaže Crvena zvezda.
Trener KK Partizan – Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
SPORT
Sada i zvanično: Partizan neće igrati domaću ligu, kraj sezone za crno-bele!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala