- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Lavrova stopirali – doletele nove ucene Zapada | Od četvrtka do četvrtka

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Ukrajine priznaje da je situacija na frontu teška kao i da bi bi zapadno oružje bilo dovoljno da pobedi bilo koju armiju Evrope, ali ne i rusku. Nakon zabrane dolaska šefa ruske diplomatije, a uoči posete nemačkog kancelara iz Evropskog parlamenta nam stižu jasni zahtevi - da uvedemo sankcije Rusiji i da se jasno opredelimo za EU.
O ovim temama razgovarali smo sa dr Slobodanom Jankovićem sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu. Pitali smo ga kakve su prognoze sukoba u Ukrajini s obzirom na to da je ministar odbrane te zemlje Aleksej Reznikov izjavio je da je situacija na frontu teška i da ukrajinska vojska svakodnevno gubi na stotine vojnika?
Koliko je opasno upozorenje direktora Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergeja Nariškina koji tvrdi da se u Poljskoj, uz saglasnost Kijeva, uspostavlja rezervni centar za obradu podataka državne poreske službe Ukrajine.
Da li je zabrana leta šefu ruske diplomatije poruka Rusiji ili i upozorenje zvaničnom Beogradu? Šta znače novi zahtevi poslanika Evropskog parlamenta koji pre svega traže da Srbija uvede sankcije Rusiji? Šta možemo da očekujemo od posete nemačkog kancelara zvaničnom Beogradu?
Da li očekuje potpisivanje Temeljnog ugovora SPC sa Vladom Dritana Abazovića? Kako tumači odlazak crnogorskog predsednika kod vaseljenskog patrijarha Vartolomeja na Fanaru?
Od četvrtka do četvrtka Slobodan Janković
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala