- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev: Zapadno oružje koje smo dobili porazilo bi svaku evropsku vojsku, ali ne i rusku

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da je situacija na frontu teška i da ukrajinska vojska svakodnevno gubi na stotine vojnika. On je ocenio da bi zapadno oružje koje je već stiglo u Ukrajinu bilo dovoljno da pobedi bilo koju armiju Evrope, ali ne i rusku.
„Situacija na frontu je teška. Svakodnevno gine do stotinu naših vojnika, a do 500 je ranjeno“, napisao je Reznikov na Fejsbuku (društvenoj mreži koja je u Rusiji zabranjena kao ekstremistička).
Govoreći o naoružavanju Ukrajine uz pomoć Zapada, Reznikov je naveo da je obalska linija odbrane te zemlje „pojačana“ američkim raketnim sistemima „Harpun“, kao i da je ukrajinska vojska dobila poljske artiljerijske uređaje „Krab“, koji se već koriste u borbama.
„Sa zadovoljstvom saopštavama da su za ispunjavanje borbenih zadataka na frontu spremni poljski uređaji 'Krab'. Posle topova M777 i FH70, artiljerijskog oruđa 'Cesar0 i M109A3, ovo je peti vid artiljerije kalibra 155 milimetara koji smo uspeli da dobijemo“, naveo je Reznikov.
Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je dobila više od 150 jedinica artiljerije kalibra 155 milimetara, kao i nekoliko desetina višecevnih bacača raketa.
Reznikov je dodao da su u novom paketu vojne pomoći od Zapada ukrajinske snage dobile više stotina dronova, među kojima su i udarni.
„Naše snage imaju značajnu količinu naoružanja. Ono bi bilo dovoljno za pobedu nad bilo kojom vojskom u Evropi, ali ne i ruskom“, napisao je Reznikov.
Evropska unija je postupno usaglasila finansiranje isporuke vojne pomoći Ukrajini iz zemalja Evropske unije u vrednosti od dve milijarde evra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala