- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stolica i zvanično u Partizanu: „Teško je objasniti sreću koju osećam“ /video/

© AFP 2023 / ELSAIlija Stolica
Ilija Stolica - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Ilija Stolica je i zvanično predstavljen kao novi prvi trener fudbalera Partizana, a u prvom obraćanju istakao je sreću i zadovoljstvo zbog povratka u klub čiji je dres nosio, a u kratkom periodu bio i član stručnog štaba.
Stolica je rekao da je dolazak u Partizan velika odgovornost, ali i da je teško objasniti sreću i zadovoljstvo koje oseća.
„Možda iz ove perspektive izgleda drugačije, ali za mene idealni momenat ne postoji. Iz tog ugla, sa takvom energijom, pristupam onome za šta me vezuju srce, znanje, iskustvo, koje nosim iz igračkih dana, tako do trenerskih dana. Ne bih da dužim, ono što je jako važno, osećam se da sam došao u svoj klub, da služim po meri svojih najvećih mogućnosti. Cilj svih nas je da navijače vratimo na tribinu, da ih vratimo kvalitetnom igrom, principom i odnosom. Pre svega igrači, stručnih štab a onda i sve ostale strukture kluba. Ono što mogu da obećam je da će od prvog dana biti tamo“, rekao je Stolica.
On je ostao upamćen među navijačima Partizana jer je kao trener Voždovca pobedio Crvenu zvezdu 2017. godine čime je pomogao crno-belima da dođu dotitule.
„Često se spominje ta 2017. ja sam tada bio samo profesionalac koji je radio svoj posao. Takav sam bio, uvek ću takav biti. To je deo mojih obaveza koji je u tom trenutku bio u Voždovcu. Ta prošlost može da bude oslonac, ali danas smo u 2022. to je jedno iskustvo i treba da pričamo o onome što treba da bude, a ne o onome što je bilo. Svi smo tu da očekujemo očekivano, a očekivano je to da ćemo svaku utakmicu izlaziti da pobedimo. Siguran sam da ćemo pobrati simpatije navijača.“
Ilija Stolica - Sputnik Srbija
Ilija Stolica
trener fudbalera Partizana
Stolica je naveo i da je razgovarao sa svojim prethodnikom Aleksandrom Stanojevićem.
„Sale je našao vremena posle svih dešavanja i sezone. Moram da mu se zahvalim jer je izneo jednu izuzetnu sezonu iz koje sam imao osećaj da je zaboravljeno da smo bili do poslednjeg kola u borbi za titulu. Čovek koji je osvojio rekordan broj bodova, proleće u Evropi. Partizan je u ogromnom problemu, Sale je neko ko je davao celog sebe, on je samo u plejadi ljudi koji su bili na mom mestu. Sale je neko ko samo može da bude smernica u posvećenosti i energiji koju je dao Partizanu“, istakao je Stolica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala