- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crnogorci spakovali kofere Džikiću – i pozivaju se na „javne tajne“

© Foto : ABA liga / KK Partizan / Dragana StjepanovićAleksandar Džikić
Aleksandar Džikić - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
Pratite nas
Osvojio je titulu prvaka države, ima važeći ugovor i status jednog od najboljih košarkaških trenera u regionu – ali Crnogorci ne žele više da Aleksandar Džikić bude trener višedecenijskog državnog projekta, podgoričke Budućnosti.
Crnogorski mediji spekulišu i prenose „javne tajne“ da „Džikić nije ispunio očekivanja“, iako je osvojio titulu šampiona države koju nije uspeo 2018. kada je postao i regionalni prvak u ABA ligi.
„Iako je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor, Džikić nije ispunio ciljeve zbog kojih je angažovan, javna tajna je da je izgubio i autoritet nad nekim igračima, zbog čega je novi rastanak neminovnost“, pišu Vijesti.
U članku se čak navodi da je „Džikićevo vreme prošlo“, a zamera mu se i što posle pobede nad Mornarom u finalu državnog prvenstva nije želeo da izađe pred novinare.
Takav Džikićev potez im je „jako zasmetao“, ali se postavlja pitanje zašto kada već sve znaju kroz „javne tajne“?
Uz sve, navodi se da je pitanje da li će uprava kluba želeti da se takmiči sa beogradskim rivalima ili da se zadovolji plasmanom u plej-of i solidnim rezultatom u Evrokupu – upravo onime što je Džikić uradio, ali „nije opravdao očekivanja“ prema oceni dela tamošnje javnosti.
Kako god bilo Džikićeva druga era u Budućnosti je stigla u momentu kada nije bilo baš previše trenera na raspolaganju niti u raspoloženju da dođe u Podgoricu – Džikić je to učinio i dodao novi trofej u svoju kolekciju.
I mirne duše može da napusti Podgoricu, a još mirnije da ne daje nikakav komentar na sve i ostavi javnost da se bavi „javnim tajnama“.
Košarkaški trener Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
SPORT
Udarac za Partizan – sud presudio u korist Italijana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala