- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vašington: Nema naznaka da će se sukob u Ukrajini uskoro rešiti

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik, oklopno vozilo BTR-82A
Ruski vojnik, oklopno vozilo BTR-82A  - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid izjavila je da trenutno nema naznaka da bi rešenje sukoba u Ukrajini diplomatskim putem moglo da bude postignuto u skorije vreme.

„Nažalost, smatramo da se rešavanje sukoba u Ukrajini diplomatskim pregovorima ne očekuje u bliskoj budućnosti. Za to će biti potrebno vreme“, istakla je Donfrid.

Kako je dodala, u ovoj fazi Sjedinjene Američke Države smatraju da Rusija nema savestan pristup pregovorima o rešavanju ukrajinske krize diplomatskim putem.
Predstavnici zvaničnog Vašingtona ranije su više puta izjavljivali da borbena dejstva u Ukrajini mogu potrajati „mesecima“.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je ukrajinska strana izašla iz pregovaračkog koloseka i stoga sada nema potrebe da se govori o mogućnosti pripreme sastanka predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
RUSIJA
Kremlj: Ukrajina izašla iz pregovaračkog procesa, nema govora o sastanku Putina i Zelenskog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala