- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Snima se nastavak „Džokera“ – „Ludilo za dvoje“ /foto/

© © Foto : press-služba Caro Premier Film CompanyHoakin Finiks kao Džoker
Hoakin Finiks kao Džoker - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Reditelj Tod Filips objavio na društvenim mrežama da snima drugog „Džokera“. Hoakin Finiks već je prionuo na čitanje scenarija za nastavak filma.
Zvanično je objavljeno da će se Hoakin Feniks vratiti kao Artur Flek u nastavku filmskog hita „Džoker“ Toda Filipsa, ovenčanog Oskarom 2019. godine. Filips je napisao scenario za drugog „Džokera“ zajedno sa Skotom Silverom, a na društvenim mrežama je objavljena prednja strana scenarija pod naslovom „Ludilo za dvoje“.
Prvi „Džoker“ iz 2019. je satirična priča o čoveku koji nije simpatičan a ni neko ko izaziva empatiju. Reč je o negativcu iz stripova i filmova o Betmenu. U početku komičar i klovn, onda postaje nasilnik spreman da uništi ceo Gotam.
Posle velikog uspeha kod publike i kritike, film je zaradio više od milijardu dolara. Čak 12 nominacija za Oskara – za najbolji film, režiju, najbolje adaptirani scenario... Hoakin Feniks je dobio Oskara za najbolju mušku ulogu, a Hildir Gvidnadoutir za originalnu muziku.
Iako Filips nije izneo detalje o novom „Džokeru“, veruje se, na osnovu dela scenarija, da je to priča o Džokeru i Harli Kvin, koju je ranije igrala Margo Robi, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala