- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska upozorava: Služba bezbednosti Ukrajine priprema provokaciju sa hemijskim supstancama

CC BY 4.0 / Služba bezednosti Ukrajine / Vojne vežbe Službe bezbednosti Ukrajine
Vojne vežbe Službe bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Služba bezbednosti Ukrajine priprema provokaciju sa hemijskim supstancama u ukrajinskom gradu Sumiju, a cilj je da se optuži Rusija, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnika Mihail Mizincev.

„Prema planu 'scenarista iz Kijeva', jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvešće artiljerijske napade iz naseljenih mesta Sumske oblasti na pogranična područja Rusije. Nakon inscenirane uzvratne vatre, koju su navodno otvorile Oružane snage Rusije, pripadnici ukrajinskih obaveštajnih službi planiraju da rasprše jake otrovne supstance u području provokacije“, rekao je Mizincev.

Kako je precizirao, prema raspoloživim pouzdanim informacijama, novu provokaciju pripremaju pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine. Ukrajinski vojnici i militanti su u Sumiju već dobiti odela za hemijsku zaštitu. Oni prolaze obuku o proceduri u slučaju proglašenja hemijske uzbune.
„Ovaj slučaj će zabeležiti stručnjaci Organizacije za zabranu hemijskog oružja i biće iskorišćen kako bi se kasnije Oružane snage Rusije optužile za upotrebu hemijskog oružja protiv civilnog stanovništva“, upozorio je Mizincev.
On je skrenuo pažnju svetskoj zajednici da Oružane snage Rusije ne koriste hemijsko oružje, te da su sve njegove zalihe uništene u Rusiji u skladu sa sklopljenim sporazumima.
Ruski general je saopštio i da su ukrajinski militanti i neonacisti opremili položaje u školama u Nikolajevu i Kremenčugu, dok su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine opremili položaje u zgradama Doma kulture i srednje poljoprivredne škole u Konstantinovki u DNR, ali nisu evakuisali stanovnike iz okolnih kuća.
Pored toga, u Druškovki u DNR u Centru dečjeg i omladinskog stvaralaštva ukrajinski militanti su smestili štab teritorijalne odbrane.
Skladište municije Oružanih snaga Ukrajine  - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
RUSIJA
Ukrajinski neonacisti postavljaju vatrene položaje u školama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala