- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Merkelova: Hrabrost kancelara mogla biti okončana zbog psa

© Sputnik / Dmitriй AstahovNemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin i njegov ljubimac Koni
Nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin i njegov ljubimac Koni - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel ispričala je kako se na prvom sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 2007. godine u Kremlju, ruski lider zainteresovao da li se plaši pasa, nakon čega joj je poklonio psa igračku.

„Tokom prve posete Kremlju, koja se dogodila pre posete Sočiju, desilo se da mi je Putin rekao: ‘Čuo sam da imaš problem sa psima?’ I, poklonio mi je velikog psa igračku“, ispričala je Merkelova u intervjuu televiziji „Feniks“.

Merkelova se našalila uz smeh i aplauz publike da je „hrabrost kancelara mogla biti okončana zbog psa“. Kako je precizirala, „takve psihološke poteškoće dovode do toga da se ne može delovati politički u potpunosti i da nešto može poći naopako“.
Na sastanku Putina i Merkelove u Sočiju 2007. godine u pregovaračku sobu ušetao je Putinov ljubimac – labrador Koni. Merkelova se uplašila, a neki strani mediji su tada objavili da je to Putin namerno uradio, jer je znao da se nemačka kancelarka boji pasa, nakon što ju je 1995. godine ujeo pas.
Putina su 2016. pitali o tome nemački novinari i on je priznao da nije znao da se Merkelova boji pasa. Ruski lider je pojasnio da je, nasuprot, hteo da učini prijatnu stvar kada je pokazao svog psa. Takođe je dodao da je zatim Merkelovoj to objasnio i izvinio se.
Kako je poznato, Koni je bila učesnica mnogih pregovora koji su se održali u rezidenciji ruskog predsednika.
Ulaz u rusku ambasadu u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2017
Ambasada Rusije nezadovoljna odgovorom „Fokusa“
Daša Jaicka i štene Njufaundlenda koje joj je poklonio predsednik Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2015
Kad Putin ispuni želju (foto)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala