- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Matvijenko: Kada završimo specijalnu operaciju, više niko i nikada neće moći da nam preti

© Sputnik / Jevgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaValentina Matvijenko
Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Kada svi ciljevi specijalne operacije Rusije u Ukrajini budu ostvareni, više niko i nikada neće moći da preti Rusiji i njenim građanima, izjavila je predsednik Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

„Svi ciljevi specijalne operacije, kako je više puta isticao šef države, biće neizostavno postignuti. Tada već niko i nikada neće moći da preti našoj zemlji i našim građanima“, rekla je ona na sednici Saveta Federacije, posvećenoj Sevastopolju.

Matvijenko je istakla da borba za očuvanje ruskog identiteta na Sevastopolju i Krimu nije prestajala ni na dan i u periodu dok je region bio u sastavu Ukrajine.

„Danas posebno dobro shvatamo koliko su važne i blagovremene bile odluke donete 2014. godine. Očigledno je da je projekat 'anti-Rusija', čije zaustavljanje je cilj naše specijalne vojne operacije, pre svega bio usmeren na Krimsko poluostrvo, na Sevastopolj. Tada smo uspeli da osujetimo planove 'derusifikatora' i odbranimo našu istoriju, kulturu i našu zajedničku budućnost. Tako će biti i sada“, zaključila je ona.

Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da specijalna vojna operacija Rusije za demilitarizaciju Ukrajine napreduje po planu i postiže postavljene zadatke.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruski demineri u Hersonskoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
RUSIJA
Lider Krima: Politika Ukrajine završiće se demontažom njene državnosti
Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
RUSIJA
„Gnušam se takvog odnosa prema ruskim diplomatama“: Ambasadora u SAD pozvali da izda domovinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala