- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Edi Rama: Abazović uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan; Dritan demantuje /foto/

Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama napisao je na društvenim mrežama, povodom današnjeg početka Samita inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu, da crnogorski premijer Dritan Abazović „danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan“.
„Uživajući u kafi po dolasku u Ohrid, sa premijerom Dritanom Abazovićem, koji danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan, kao i sa ambasadorom SAD u Srbiji Krisom Hilom, koji je dugogodišnji prijatelj Albanije i Albanaca, ali takođe nepokolebljivi zagovornik Otvorenog Balkana“, napisao je Rama.
Uz ovu poruku Edi Rama je objavio fotografiju sa Abazovićem i američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom.
Abazović prvi put prisustvuje Samitu ove regionalne inicijative, a ranije je izjavio da nema ništa protiv priključenja Crne Gore ako je to dobro za zemlju.
U Crnoj Gori su, inače, podeljena mišljenja o pristupanju Otvorenom Balkanu, jer deo crnogorskih političara i stručne javnosti tvrdi da je ova regionalna inicijativa zamena za priključenje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, preneo je Tanjug.

Dritan Abazović demantuje Ramu

Crnogorski premijer Dritan Abazović demantovao je albanskog kolegu Edi Ramu, koji je napisao da crnogorski kolega „Crnu Goru danas zvanično uvodi u Otvoreni Balkan“.
Abazović je, naime, na društvenoj mreži Telegram napisao da nije u Ohridu da bi se pridružio inicijativi Otvoreni Balkan, već da sa EU i NATO partnerima iskažu odnos prema tom projektu.
„Ne idemo u Ohrid da se pridružimo Otvorenom Balkanu već da, zajedno sa EU partnerima i NATO saveznicima, iskažemo odnos prema jednoj regionalnoj inicijativi kako bi na kraju dana imali više razumevanja i bolju saradnju“, naveo je Abazović, prenosi Tanjug.
Današnjem samitu na Ohridu prisustvuje i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.
SRBIJA
Predsednik Srbije razgovarao u Ohridu sa liderima iz regiona /foto/
Otvoreni Balkan - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
REGION
Zapadni "gospodari" formirali Zatvoreni Balkan - samo za poželjne i odabrane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala