- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi pred Šveđane: Rotacije u timu nisu nikakvi eksperimenti

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Reprezentacija Srbije u četvrtak od 20 časova i 45 minuta gostuje Švedskoj u okviru Lige nacija. Na zvaničnoj konferenciji za štampu uoči utakmice protiv Švedske na pitanja novinara odgovarali su selektor Dragan Stojković i kapiten našeg nacionalnog tima Dušan Tadić.
Reprezentativci Srbije danas su se prošetali kroz glavni grad Stokholm, osetili su atmosferu u gradu, a sutra sledi duel Orlova sa Šveđanima.
Selektor Dragan Stojković Piksi nije želeo da komentarište činjenicu da će Švedska igrati bez nekih važnih igrača.
A objasnio je i promene koje pravi u postavi.

„O Švedskoj mislim sve najbolje. Reč je o ekipi koju moraš da respektuješ u svakom smislu. Kako tehničkom, tako fizičkom i taktičkom, uvek su u vrhu i praktično mogu da pobede svakog rivala. Šteta je što se nisu kvaliifikovali za Katar, to je za mene malo iznenađenje. Ali to ne menja moje mišljenje o njima, Švedska je tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi. Ne zanima me previše na koje igrače ne mogu da računaju, gledam isključivo svoj tim i fokusiram se na ono što mi možemo da uradimo. Jedno je sigurno, protivnik će da izađe sa 11 igrača kao i mi, ne verujem da će imati manje. Naravno, imamo informacije i upoznati smo sa detaljima o stilu igre švedskog tima, ali nas ništa od toga previše ne opterećuje. Ko može da igra igraće, ko ne može neće i idemo dalje. Podsećam da je strahovit napor za igrače ovaj ubitačan ritam i četiri utakmice u deset dana. Nije lako osvežiti te momke. Rotacije u timu nisu nikakvi eksperimenti već odluke koje imaju logiku. Ujedno prilika za igrače sa manjom minutažom, oni moraju da znaju da su deo tima i da uvek budu spremni za igru. Sa druge strane, dajete prostor nekim igračima da se odmore i napune baterije za predstojeće izazove“ – rekao je Stojković.

Sa mišljenjem stratega Orlova usagalasio se i Dušan Tadić.
„Godinama unazad Švedsku reprezentaciju krasi timski duh. Sjajno su organizovani, fizički veoma jaki i igraju vrlo disciplinovano. Kolektivno se brane, isto tako i napadaju, neće nam biti nimalo lako. U svakom slučaju dobar test za našu ekipu da vidimo koliko možemo. Radujem se ovom izazovu u Stokholmu i nadam se pobedi. Švedska igra tvrdo i žustro, ali to je dodatni motiv za naše igrače. Probaćemo da im odgovorimo našim stilom igre. Da dominiramo, da protivnik trči, a mi da se pitamo. Nebitno je da li ćemo igrati sa jednim ili sa dva napadača. To je odluka selektora“, konstatovao je Tadić.
Posle prve dve utakmice u grupi Srbija je prvo poražena od Norveške sa 0:1, a onda je slavila protiv Slovenije sa 4:1.
Biće ovo prvi meč Srbije u gostima u ovoj sezoni Lige nacija.
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Poruka reprezentativaca: Nije prirodno da igramo četiri utakmice za kratko vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala