- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zorana Mihajlović: Neće biti nestašice struje i energenata

© Sputnik / Lola ĐorđevićZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je danas da se, po svemu čime raspolažemo i što država čini, na zimu ne očekuju nestašice ili restrikcije energije i energenata.
“Posvećeni smo tome da obezbedimo dovoljne količine sirove nafte, naftnih derivata, uglja, električne energije. Mi već sada imamo ozbiljne količine benzina, TNG-a, mazuta, kerozina u rezervama, a radićemo na tome da podignemo rezerve nafte i naftnih derivata na 90 dana, iako to nije obaveza. Po svemu čime raspolažemo i sa svime što smo izdvojili kao država, ne očekujem da će biti nestašica ili restrikcija”, rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV K1.
Ona je dodala da šesti paket sankcija EU Ruskoj Federaciji daje period od šest meseci za sirovu naftu, a osam meseci za naftne derivate, da države nađu način da obezbede snabdevanje naftom i derivatima drugog porekla osim iz Rusije.
“NIS i do sada nije nabavljao samo rusku naftu, nego i naftu iz Iraka i drugih zemalja. Izvesno je da će nas to finansijski koštati, jer će i druge zemlje morati da se preorijentišu, što će povećati tražnju i cene će otići gore. Ali, šta god da se dešava, naš zadatak je da obezbedimo svojoj zemlji sve što nam je potrebno”, navela je Mihajlovićeva, preneo je Tanjug.
Dalekovod - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
EKONOMIJA
Mihajlovićeva: Uvozićemo struju cele ove godine i tokom zime
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala