- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: EU se pretvorila u ekonomsko odeljenje NATO-a

© Sputnik / Evgeniй OdinokovZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Evropska unija pretvorila se u ekonomsko odeljenje Severnoatlantske alijanse, sve članice unije bivaju lišene evropskog identiteta i potčinjene volji Vašingtona, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegramu.
Zaharova je skrenula pažnju na komentar portparola Stejt departmenta Neda Prajsa, koji je pozvao Srbiju da se „fokusira na svoj cilj pridruživanja Evropskoj uniji, uključujući povezivanje spoljne i bezbednosne politike“, umesto da se fokusira na neuspele razgovore sa Rusijom.
„Uzmite geografsku i političku kartu. Nađite Sjedinjene Američke Države, Evropu sa Rusijom, Srbijom i ‘Briselom’. Pokušajte da shvatite zašto američki Stejt department komentariše evropsku agendu i govori zemljama van svog kontinenta šta i kako da rade. Ne uspeva? Reći ću vam. Svi koji ulaze u Evropsku uniju lišeni su svog evropskog identiteta, potčinjavajući se volji Vašingtona. Zato što Evropska unija ne može da postoji bez Amerike, ona je postala ekonomsko odeljenje NATO-a“, zaključila je Zaharova.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov trebalo je da poseti Srbiju 6-7. juna, ali je ministrovom avionu zabranjen prelet preko vazdušnog prostora zemalja koje okružuju Srbiju.
Balkan - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SRBIJA
A šta će kad se veliki dogovore: Susedi Srbije dokazali da ulazak u NATO znači - kraj suvereniteta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala