- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uništiti uljeza: Snimci zajedničkih vežbi ruske i sirijske avijacije /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSusret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici
Susret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Ruski i sirijski piloti su raketama napadali avione uslovnog neprijatelja i sproveli vazdušnu patrolu u Golanskoj visoravni koja se nalazi na granici između Izraela, Libana, Jordana i Sirije.
Ruski avioni Su-24, Su-34 i Su-35S, koji se nalaze u bazi Hmejmim, na sirijskom nebu formiraju grupu i kreću ka cilju. U isto vreme njihove arapske kolege poleću sa aerodroma Sejkal i Dumejr u okolini Damaska.
Piloti dve zemlje zajednički patroliraju duž sirijske granice i proleću pored Golanske visoravni. Tokom vežbe su vazdušno prostranstvo narušili neprijateljski lovci i dronovi. Sirijski MiG-23 i MiG-29 imaju zadatak da unište uslovnog protivnika raketama „vazduh-vazduh“.

„Za svakog pilota je psihički teško da prvi put koristiti oružje. Ovi sirijski piloti nikada nisu lansirali rakete. Kako bi se prevazišla psihološka barijera, neophodno je to jednom uraditi i usavršiti veštine rada sa opremom. Međutim, i dalje u primeni vazduhoplovnog naoružanja postoji psihološki momenat“, rekao je pilot aviona Su-35S.

Ruski i sirijski piloti nemaju nikakvih jezičkih barijera, jer su naučili sve neophodne komande na oba jezika, a nakon svake vežbe piloti analiziraju letove.
Sve što se dešava u vazduhu, bilo da se radi o poletanju ili sletanju, razilaženju ili okupljanju grupe, manevarskoj borbi i uništavanju objekata na kopnu, u početku piloti vežbaju na zemlji. Takva vrsta treninga im omogućava da formirate jasnu sliku leta, što im znatno olakšava interakciju.
Zajednički letovi se redovno organizuju i svaki put se radi na novim elementima i modeliraju se različite situacije. Njihov glavni zadatak je da učine kako bi nebo iznad njih uvek bilo mirno.
Avion Su-35S - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
RUSIJA
Poletanje na komandu „Vazduh“: Ruski „suhoji“ uništili uljeza na vežbama u Belorusiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala