- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ruska“ liga zove Partizan i Zvezdu: „Jednačinu treba dobro prostudirati“

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaši Zvezde i Partizana
Košarkaši Zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
Pratite nas
Košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda navodno su dobili poziv za učešće u VTB ligi, prenosi Mocart sport.
VTB liga je praktično regionalna ruska liga, u njoj učestvuju i timovi iz Belorusije i Kazahstana, donedavno su tu bili i klubovi iz Poljske i Estonije, a učestvovali su i Letonci, Litvanci, Ukrajinci, Finci i Česi.
Kako navodi novinar Đorđe Matić, na stranicama Mocart sporta, Partizan i Crvena zvezda su dobili ponude za učešće u VTB ligi – i ta opcija je i dalje na stolu.
„Kompletnu jednačinu sa više nepoznatih oko poziva VTB lige večiti rivali treba dobro da prostudiraju. Da vide koji su potencijalni minusi, od nimalo lakih putovanja, opasnosti da se zatvori vazdušni prostor susednih zemalja da dolete i odlete iz Rusije, ali i plusevi, poput onog da će igrati sa daleko kvalitetnijim, ujedno i atraktivnim rivalima (CSKA, Zenit, Uniks, Lokomotiva) nego što su svi iz jadranskog okruženja, što bi igrače obogatilo iskustvom, a klupsku kasu punilo novcem...“, navodi Matić.
Prema njegovim rečima, eventualni izbor VTB lige ne bi morao da znači i kraj nada o dva srpska tima u Evroligi.
„Zar stalni član VTB lige - CSKA - nije suvlasnik Evrolige? A kao suvlasnik, valjda se i on nešto pita. Valjda i njega neko sluša, kao što ga slušaju Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, milanska Olimpija, pa i "taj" Žalgiris koji se (samo na rečima) našao na braniku Zapadne Evrope od (nepostojeće) invazije Rusa na Evropsku uniju, ali mu je bilo milo kada su Moskovljani ostali nepokolebljevi u stavu da je Bertomeuovo vreme na čelu Evrolige isteklo...“, dodaje Matić.
Kako je istakao, večiti rivali ne bi trebalo da dozvole da ih, kao i do sada, mnogi „vuku za nos zarad nekih kvazi viših interesan, niti da dozvole da im bilo ko preti, već da trezveno sagledaju koji je njihov lični interes i šta dobijaju ili gube ukoliko prihvate ili odbiju poziv“.
Sudije ABA liga - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Vlade Đurović za Sputnjik: Ovo su udarci na košarku – sve zbog 200 usijanih glava
„Jer, svi odoše napred, a Partizan i Zvezda, i pored silnih migracija na evropskom kontinentu u ovom milenijumu, ne pomakoše se zapadnije od Triglava, niti istočnije od Đerdapa...“, zaključio je Matić.
Košarkaši CSKA iz Moskve pred duel sa Fenerbahčeom u Evroligi - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Suspendovani iz Evrope, ali na srpski pogon dominiraju u VTB ligi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala