- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Zapad odavno krenuo putem prekida odnosa sa Rusijom

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Kolektivni Zapad na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama odavno je krenuo putem prekida odnosa sa Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za italijansku televiziju „La7“.
„Kolektivni Zapad, na čelu sa SAD, počeo je da dominira prostorom Evropske unije. Sa političkog stanovišta, Evropska unija ne postoji bez Sjedinjenih Američkih Država. I taj kolektivni Zapad je na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama odavno krenuo putem prekida odnosa sa Rusijom. Prvo nam nisu davali mogućnost da gradimo gasovode u Evropi. Ko je to radio? Sjedinjene Američke Države koje su zabranile, konkretno, Nemačkoj da gradi gasovod govoreći da Evropa ne treba da dobija ruski gas“, rekla je Zaharova.
Prema njenim rečima, drugi primer ovog problema su pregovori o viznim olakšicama koji se vode 20 godina.
„Evropska unija je praktično prekinula ove pregovore i olakšala vizni režim za Moldaviju, a da nam ništa nije objasnila“, naglasila je portparolka.
Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije u Ukrajini. Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i neke druge države uvele su nove sankcije fizičkim licima, bankama i kompanijama. Takođe su zatvorili nebo i za ruske avione. Restriktivne mere su se preokrenule u ekonomske probleme za same SAD i njihove saveznike povećanjem cena goriva i proizvoda. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija za neprijateljske zemlje, a glavni cilj SAD i Evrope je pogoršanje života miliona ljudi.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
RUSIJA
Putin: Kratkovida politika Zapada dovela do krize u energetici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala