- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Završava se oslobađanje Svjatogorska, ukrajinske jedinice ostavile oružje i pobegle

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVojnik u predgrađu Marijupolja
Vojnik u predgrađu Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Ruske Oružane snage završavaju oslobađanje grada Svjatogorska u DNR i okolne teritorije, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Po njegovim rečima, ukrajinske ekstremističke formacije, koje deluju kao odredi za blokadu, digle su u vazduh most preko reke Severski Donjec kako bi sprečile povlačenje ukrajinske vojske iz Svjatogorska.

„Pod naletom ruskih snaga ostaci bataljona 95. desantno-jurišne brigade i 81. zasebne aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji su odsečeni od glavnih snaga zbog dizanja mosta u vazduh, ostavili su vojnu tehniku i oružje i raštrkali su se duž obale“, saopštio je Konašenkov.

Kako je precizirao, do 80 ukrajinskih vojnika je preplivalo reku, a ruska vojska nije pucala po njima.
„Odbijanje ukrajinskih vojnika da štite kijevski režim na čelu sa ekstremistima, koji nikome nije potreban, smatramo jedinim ispravnim postupkom, a ne kukavičlukom. Svi oni su spasili svoje živote. Pozivamo sve vojnike i članove jedinica teritorijalne odbrane Ukrajine da slede ovaj primer“, rekao je Konašenkov.
On je dodao da Oružane snage Rusije svim ukrajinskim vojnicima i pripadnicima jedinica teritorijalne odbrane koji dobrovoljno polože oružje garantuju dostojanstven tretman i povratak svojim porodicama.
Svjatogorsk se nalazi u severnom delu DNR. Udaljen je nešto više od 40 kilometara od grada Izjuma u Harkovskoj oblasti koji je pod kontrolom ruske vojske.
Voennoslužaщiй RF v BTR 82 v Armяnske - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
UŽIVO Snage LNR se ušančile kod oslobođene Popasne, Herson želi potpunu integraciju sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala