- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Ukrajinski militanti utvrđuju položaje u bolnicama po Harkovu i Kramatorsku

© Foto : Telegram Sputnjik Srbija/snimak sa ekranaDramatične ispovesti iz Donbasa
Dramatične ispovesti iz Donbasa - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Ukrajinski militanti opremili su vatrene položaje u bolnicama i klinikama u Harkovu, Nikolajevu, Kramatorsku i selu Ugrojedi, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
„U Harkovu u zgradama putne kliničke bolnice, gradske bolnice №25 endokrinološke klinike Instituta za endokrinu patologiju i dečje poliklinike №23 vojnici Oružanih snaga Ukrajine i jedinice teritorijalne odbrane opremili su položaje i skladišta municije, dok osoblje i pacijente medicinskih ustanova nasilno drže pod izgovorom osiguravanja njihove bezbednosti“, rekao je Mizincev.
Kako je dodao, u Nikolajevu u zgradama medicinskog centra u Ulici Pogranična i u bolnici u Ulici Flotska militanti bataljona teritorijalne odbrane opremili su položaje, a u okolini su rasporedili artiljeriju i višecevne raketne bacače.

„U Kramatorsku u DNR u zgradi bolnice №2 militanti jedinica Oružanih snaga Ukrajine napravili su uporište i opremili skladište municije, a prilazi medicinskoj ustanovi su minirani. U naseljenom mestu Ugrojedi U DNR u zgradi lokalne bolnice ukrajinske oružane formacije opremile su uporište, a na teritoriji medicinske ustanove raspoređeni su višecevni raketni bacači i artiljerijsko oruđe“, dodao je Mizincev.

Po njegovim rečima, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ignoriše ove i slične činjenice grubog kršenja normi međunarodnog humanitarnog prava, uprkos višestrukim saopštenjima Međuresorsnog koordinacionog štaba Rusije za humanitarno reagovanje.
Rusija ponovo poziva sve međunarodne organizacije, a prvenstveno SZO, da utiču na zvanični Kijev i da preduzmu efikasne mere kako bi sprečili ukrajinsku stranu da objekte medicinske infrastrukture koristi u vojne svrhe.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
Zelenski: Ukrajinu guraju na dogovor sa Rusijom koji ne odgovara Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala