- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Greške Zapada u ekonomiji dovele do deficita hrane i povećanje siromaštva

© Sputnik / Mihail Metcelь / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Dugogodišnje greške zapadnih zemalja u ekonomskoj politici i sankcijama dovele su do globalne inflacije, povećanja siromaštva i nestašice hrane, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju učesnicima, organizatorima i gostima 25. Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.
„Jubilarni susret održava se u teškom trenutku za celu međunarodnu zajednicu. Višegodišnje greške zapadnih zemalja u ekonomskoj politici i nelegitimne sankcije dovele su do talasa globalne inflacije, uništenja uobičajenih logističkih i proizvodnih lanaca, naglog porasta siromaštva i nestašice hrane. Ali, kao se dešava, zajedno sa izazovima otvaraju se i perspektive. Upravo zbog toga se slogan foruma ‘Novi svet – nove mogućnosti’ čini toliko relevantnim“, rekao je Putin.
Predsednik je napomenuo da se ove godine obeležava 25 godina od osnivanja Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.
Prema njegovim rečima, ruska ekonomija će zadržati svoj kurs ka otvorenosti i širokoj međunarodnoj saradnji.
„Uveren sam da će za Rusiju 2020-te godine biti period jačanja ekonomskog suvereniteta, koji predviđa ubrzani razvoj sopstvene infrastrukturne i tehnološke baze, kvalitativno povećanje nivoa obuke stručnjaka, kao i formiranje nezavisnog i efikasnog finansijskog sistema. Istovremeno, ruska privreda će se sve više oslanjati na privatnu inicijativu i, naravno, održati politiku otvorenosti i široke međunarodne saradnje“, navodi se u saopštenju.
Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održaće se 25. put od 15. do 18. juna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala