- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U toku posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske o međunarodnoj situaciji

© YouTube/BN TV INFO / printscreenSednica parlamenta Republike Srpske
Sednica parlamenta Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sednici u Banjaluci razmatra informaciju o međunarodnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji - mesto i uloga Republike Srpske.
Na sednicu, koja je sazvana na zahtev srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, pozvani su predsednici parlamentarnih političkih partija.
Dodik je ranije rekao da je ruski ambasador Igor Kalabuhov iskazao zainteresovanost da prisustvuje sednici.
Anketirani ambasadori su, ističe Dodik, odbili da ako na sednici bude ambasador Rusije, prisustvuju zasedanju.
Na sednicu su pozvani predsednici parlamentarnih političkih partija i imaće mogućnost da se obrate u trajanju do 10 minuta.
Potpredsednik parlamenta Denis Šulić rekao je ranije Srni da su predsednici većine parlamentarnih stranaka najavili prisustvo posebnoj sednici, na kojoj će uvodničar biti Dodik, a potom će se obratiti i ruski ambasador Igor Kalabuhov.
Šulić je rekao da će se posle ruskog ambasadora u parlamentu obratiti predsednici svih političkih partija koje su se javile do petka, 3. juna do 16.00 časova.
On je istakao da je namera rukovodstva Narodne skupštine da se čuje glas i vlasti i opozicije i svih političkih partija sa sedištem u Republici Srpskoj o ovoj važnoj temi ne samo za Republiku Srpsku i BiH, nego i za region i svet, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala