- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Matić i Murinjo, čin treći

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Srpski fudbaler Nemanja Matić karijeru će nastaviti u italijanskoj Romi gde će po treći put u karijeri sarađivati sa čuvenim trenerom Žozeom Murinjom. Posle Čelsija i Mančester junajteda, sada je vreme da budu u istom timu u redovima rimske Vučice. Kada se zna njihov odnos pun poštovanja, ovo svakako nije iznenađenje.
Kako javljaju italijanski mediji, Matić će potpisati za Romu ugovor na godinu dana, dakle do juna 2023. godine, a postojaće klauzula u ugovoru koja će omogućiti produžetak saradnje na još godinu dana posle toga.
Kako bi napravila mesta u budžetu, Roma će pustiti Henriha Mhitarjana da pređe u Inter.
Jasno je da Matić posle Mančester junajteda nije slučajno izabrao Romu, već da je po sredi snažna veza između njega i Žozea Murinja. Kako i ne bi bila kada je Portugalac dovodio Matića i kada je radio u Čelsiju i kada je radio na Old Trafordu.
Po treći put Murinjo bira Matića i po tome može da se poredi sa Harijem Rednapom koji je dovodio Nika Kranjčara u tri različita kluba tokom karijere (Portsmut, Totenhem i KPR), dok je u ovom rekorder Nil Vornok koji je potpisivao Pedija Kenija čak pet puta.
Mnogi u Italiji ovaj transfer nazivaju „najočiglednijim" ne samo zbog povezanosti Matića i Murinja, već i zbog dobrih veza menadžera Vlade Lemića sa sportskim direktorom Rome Tijagom Pintom.
Murinjo i Matić osvojili su Premijer ligu 2015. godine sa Čelsijem, a onda je Posebni doveo Srbina na Old Traford u transferu teškom 40 miliona funti.
Svako zna moj odnos sa Nemanjom. On je jedan od momaka koji imaju moje poverenje. Osvajali smo zajedno, borili se zajedno. Fantastičan je fudbaler!“, rekao je Posebni kada je govorio o srpskom fudbaleru.
Matić je navodno imao ponude i iz drugih klubova Evrope, ali se odlučio za Murinja. Portugalac je bio odlučujući faktor u odluci srpskog fudbalera.
Zanimnjivo je i da je Murinjo najavljen odlazak Matića iz Junajteda prokomentarisao dirljivom porukom:
Ponosan sam što sam bio deo tvoje istorije“, poručio je trener Rome.
Naravno, nije ni Matić u javnom izlaganju ostao dužan Murinju, pa je jednom prilikom istakao da je Portugalac najbolji trener sa kojim je ikada radio.
Murinjo je brend i najbolji trener sa kojim sam ikada radio. Nekada nije lako kada se radi sa njim, ali on uvek traži još. Čak i da odigrate najbolji meč u karijeri, on misli da u narednoj utakmici možeš još bolje. Privatno je potpuno drugačiji od onoga kako na njega gleda javnost. Taj čovek poseduje sve ljudske vrline. Nije hladan kao što se predstavlja u medijima“, rekao je Matić jednom prilikom.
Poverenje, poštovanje, ljudske osobine...
Nije slučajno što će saradnja Murinja i Matića dobiti treći čin.
Zvezda argentinske reprezentacije Lionel Mesi po sletanju na aerodrom Žukovski - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Mesi – odličan 5! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala