- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Zabrana preleta aviona Lavrova neće sprečiti saradnju sa Srbijom

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da su zemlje koje su zatvorile nebo za prelet aviona ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, koji je trebalo da doputuje u posetu Srbiji, postupile neprijateljski. On je dodao da to neće sprečiti saradnju sa prijateljskim zemljama kao što je Srbija.
Peskov je ocenio da takvi postupci unose nelagodu, ali suštinski neće omesti rad ruske diplomatije niti sprečiti saradnju dve zemlje.

„Nesumnjivo je da ovakvi neprijateljski postupci prema našoj zemlji i visokim zvaničnicima Moskve ne mogu da stvore određene probleme, već samo da dovedu do promena u rasporedu kontakata“, objasnio je Peskov, odgovarajući na pitanje da li su kontakti najvišeg nivoa i inostrane posete zvaničnika sada ugroženi.

Prema njegovim rečima, Kremlj je uveren da neprijateljski postupci ne mogu suštinski da naruše nastavak komunikacije Rusije sa prijateljskim zemljama, kao što je Srbija.
Prethodno su Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija zabranile u nedelju uveče prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor uoči najavljene posete ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.
Nakon toga je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova potvrdila da su zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile nebo za avion Sergeja Lavrova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu „gvozdenu zavesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
Lavrov se obratio javnosti: Niko neće srušiti odnose Srbije i Rusije
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
Ruska Duma: Po svojoj antiruskoj politici, zapadne države sve više podsećaju na „kralja pacova“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala