Haos na protestu OVK u Prištini: Veterani pokušali da uđu u Skupštinu, ima povređenih

Pratite nas
Dvojica policajaca i jedan građanin povređeni su tokom današnjih protesta, koje su ispred i u dvorištu kosovske skupštine u Prištini organizovali veterani takozvane OVK, saopštila je policija.
Demonstranti, koji protestuju zbog neuključivanja boračkih kategorija u povećanje minimalne mesečne zarade, protest su započeli na trgu Skenderbeg, a potom su razbili ogradu i ušli u dvorište skupštine.
Oni su pokušali da uđu i u zgradu skupštine, prenosi Koha ditore.
Kako navodi kosvoska policija, dvojica policijskih službenika su povređena nakon što su napadnuti i gađani "raznim sredstvima", dok je jedan građanin povređen "usled bačenog gasa".
Iz policije napominju da nisu koristili suzavac protiv demonstranata, ali da se sumnja da su dimne bombe koristili pojedini demonstranti.
Ispred zgrade skupštine bili su raspoređeni oklopna vozila specijalnih jedinica policije i vodeni topovi, dodaje Kosovo onlajn.
Vršilac dužnosti predsednika veterana tzv OVK Faton Kljinaku, rekao je da zakon o minimalnoj zaradi ne treba da bude izglasan u skupštini, jer skroz ovaj zakon nastoji se da se uklone veterani.
On tvrdi da je neko sa prozora skupštine bacio suzavac kako bi rasterao učesnike protesta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala