- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska ministarka poručila Kijevu: Nećemo slati oružje, tema zatvorena

© Depositphotos.com / VileviSofija, prestonica Bugarske
Sofija, prestonica Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
Pratite nas
Potpredsednica bugarske Vlade, ministarka ekonomije Kornelija Ninova ponovila je da Bugarska neće izvoziti oružje u Ukrajinu.
Ninova je tim rečima odgovorila na zahtev ukrajinskog ambasadora u Bugarskoj Vitalija Moskalenka koji je uputio notu Ministarstvu spoljnih poslova Bugarske sa molbom da se Ukrajini isporuči sovjetsko naoružanje – višecevni raketni bacači, haubice i minobacači. Takođe je saopštio da će uputiti molbu i drugim bugarskim institucijama.
„Narodna skupština je donela odluku – Bugarska neće izvoziti oružje u Ukrajinu. Tema je zatvorena“, navodi se u saopštenju Ninove.
Podsetimo, ranije je Ninova više puta saopštila da Bugarska od 2015. godine ne isporučuje oružje ni Ukrajini, ni Rusiji. Političarka je isticala i da neće podržati eventualnu odluku parlamenta da pruži vojnu pomoć Ukrajini, jer bi se time samo produžio oružani sukob.
Sa svoje strane, opoziciona poslanička grupa „Preporod“ više puta je skrenula pažnju da navodno Sofija zapravo isporučuje oružje, ali preko trećih zemalja, uglavnom Poljske.
Jurišni avion Su-25UB na vojnim vežbama u Južnom vojnom okrugu - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
REGION
Ministarstvo odbrane Bugarske: Nemamo veze sa isporukama Su-25 Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala