- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šef Saksonije osudio planove Berlina da uvede embargo na ruske energente

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava na zgradi Bundestaga u Berlinu
Zastava na zgradi Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Premijer Saksonije Mihael Krečmer osudio je ishitrene planove Berlina da obustavi uvoz ruskih energenata – uglja, gasa i nafte, piše nemački portal DVN.
„Pre nego što raskinemo sporazume o isporukama potrebno je da se obezbedi pouzdano snabdevanje energentima. To se tiče gasa, ali pre svega nafte“, rekao je Krečmer.
Takođe je dodao da ministar ekonomije Nemačke Robert Habek treba da preduzme mere kako u zemlji ne bi došlo do recesije.
„On ne treba samo da priča o tome, nego i da deluje“, poručio je Krečmer.
Istovremeno je podsetio da su se cene energenata za redovne potrošače i preduzeća povećale od 80 do 100 odsto, te je apelovao na Berlin da vodi politiku koja će obezbediti konkurentnost zemlje.
U subotu je Evropska unija uvela šesti paket sankcija protiv Rusije koji predviđa postepeno uvođenje embarga na uvoz „crnog zlata“ iz Rusije. Zabrana će se odnositi samo na isporuke morem, a nafta koja se isporučuje naftovodom „Družba“ ne podleže ograničenjima.
Vlada Nemačke radi na tome kako bi što pre odustala od energenata iz Rusije, ali trenutno to ne može sebi da priušti. U suprotnom, ekonomiji i privredi preti kriza. Prema planovima vlade Nemačke, zemlja će moći u potpunosti da zameni ugalj i naftu iz Rusije do kraja godine, a gas do 2024.
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
RUSIJA
Volodin: Ako zabrane izvoz nafte u Evropu, kompenzovaćemo gubitke prodajom u Aziji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala