- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija likvidirala preko 350 ukrajinskih ekstremista, kod Kijeva uništeni tenkovi T-72

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaAerodrom ruske avijacije u Ukrajini
Aerodrom ruske avijacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Ruska avijacija likvidirala je preko 350 ukrajinskih ekstremista, 10 tenkova i oklopnih vozila, kao i dva višecevna raketna bacača „Grad“, saopštio je na jutarnjem brifingu portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Uništeno je i devet artiljerijskih oruđa i 14 specijalnih vozila, a u području železničke stanice Konstantinovka uništene su cisterne sa gorivom predviđenim za grupu ukrajinske vojske u Donbasu, kao i dva skladišta municije u DNR i LNR.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su raketama visoke preciznosti vazdušnog baziranja na periferiji Kijeva uništile tenkove T-72 koje su isporučile istočnoevropske zemlje, kao i druga oklopna vozila. Takođe su uništile kontrolne punktove 81. i 95. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.
U DNR su uništene radionice u kojima je vršena popravka vojne tehnike. Tokom proteklog dana uništeno je i šest položaja sa ljudstvom i ukrajinskom vojnom tehnikom.
Oružane snage Rusije uništile su dva lansera protivavionskih raketnih sistema „Osa-AKM“ u DNR i Zaporoškoj oblasti, dva borbena vozila višecevnih raketnih bacača u Harkovskoj oblasti, tri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja u DNR, kao i protivbaterijski radar američke proizvodnje AN/TPK-50 u DNR.f
Ruska sredstva PVO oborila su na području Odese ukrajinski vojno-transportni avion An-26 koji je prevozio oružje i vojnu tehniku. Pored toga, ruska PVO uništila je tokom proteklog dana 10 ukrajinskih bespilotnih letelica u području DNR, LNR, Harkovske i Zaporoške oblasti, uključujući jedan „bajraktar TB2“.
Tokom vazdušne bitke u području naseljenog mesta Slavjansk u DNR oboren je avion MiG-29 vazduhoplovnih snaga Ukrajine.
Ruske raketne snage i artiljerija uništile su 46 komandnih mesta, 123 artiljerijske i minobacačke jedinice na položajima kao i 498 položaja sa ljudstvom i vojnom tehnikom Oružanih snaga Ukrajine.
Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska je uništila 189 aviona, 129 helikoptera, 1.114 bespilotnih letelica, 330 protivavionskih raketnih sistema, 3.416 tenkova i drugih oklopnih vozila, 470 višecevnih raketnih bacača, 1.778 oruđa poljske artiljerije i minobacača.
Višecevni raketni bacači Grad - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
RUSIJA
Ukrajinske trupe zauzele kancelariju UN u Kramatorsku; Donjeck pod udarom ukrajinskih granata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala