- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Počela nestašica cigareta u Nemačkoj: Duvanski gigant obustavio rad

CC0 / Pixabay / Cigarete
Cigarete - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Problemi sa snabdevanjem cigareta u Nemačkoj počeli su nakon zatvaranja fabrike duvanskog giganta u Ukrajini, pišu nemački mediji.
Nedostatak papira za pakovanje cigareta mogao bi da utiče na pušače u Nemačkoj, a neke brendove je gotovo nemoguće pronaći u maloprodajnim objektima, objavio je list Bild u petak.
Prema pisanju lista, jedan od uzroka problema bilo je gašenje fabrike za proizvodnju paklica cigareta Filip Moris u Ukrajini. Duvanski gigant je ranije obustavio rad u zemlji, uključujući i svoju fabriku u Harkovu, gde se donedavno proizvodio značajan deo papira za paklice cigareta.
Kompanija poseduje popularne brendove cigareta kao što su Marlboro i L&M.

„Zbog napete situacije na svetskim tržištima sirovina i nedostatka kartonske ambalaže, zaista može doći do nestašice“, rekao je portparol Filip Morisa.

„Mi kontinuirano prilagođavamo naše lance snabdevanja“, dodao je on.
Prema nemačkim veletrgovcima koje je intervjuisao Bild, deficit je posebno akutan kod sorti Marlboro cigareta poput crvene i zlatne. Očekuje se da će teže biti pušačima koji više vole da kupuju cigarete iz automata, gde je brend Marlboro skoro u potpunosti rasprodat.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala