- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Oman objavio nova otkrića nafte

© AP Photo / Eric GayNaftna bušotina
Naftna bušotina - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Ministar energetike i rudnika Omana objavio je da su naftne kompanije koje posluju u zemlji došle do novih otkrića nafte, prenosi Agencija Anadolija.
Kako navodi omanska službena agencija ONA, ministar je izjavio da Ministarstvo energetike i rudarstva nastavlja sa naporima potrage za naftom kako bi proizvodnja sirove nafte u Omanu ostala na sadašnjem nivou ili se povećala u skladu sa situacijom na tržištu.
Istakao je da naftne kompanije koje posluju u zemlji već dolaze do novih otkrića nafte.
Ministar je izrazio nadu da će novo otkriće nafte doprineti povećanju proizvodnje između 50.000 i 100.000 barela za dve do tri godine. Dodao je da će postojeći projekti u sektoru gasa doprineti i sektoru nafte. Izrazio je takođe nadu da će se situacija u sektoru gasa poboljšati u narednim godinama.
Ministar je kazao da rezerve sirove nafte Omana trenutno iznose oko 5,2 milijarde barela, a rezerve gasa oko 24 triliona kubnih metara, preneo je B92.
Oman je država u jugozapadnoj Aziji, na jugoistočnoj obali Arapskog poluostrva. Na istoku i jugu izlazi na Arapsko more, a na severoistoku na Omanski zaliv. Graniči se na jugozapadu s Jemenom, na zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na severozapadu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Ukupna populacija Omana iznosi oko 5,4 miliona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala