- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Grčke plaže gde je voda najtoplija

CC0 / Unsplash/Nick Karvounis / Plaža u Skijatosu u Grčkoj
Plaža u Skijatosu u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Letovanje u junu u Grčkoj je relativno povoljno, ali moglo bi da bude nezgodno ako se ispostavi da more nije dovoljno toplo.
Na temperaturu vode utiče više faktora, a portal Grčka Info je na osnovu dosadašnjeg iskustva izdvojio plaže i letovališta u kojima je voda obično toplija, prenosi portal Nova S.
Plaža Mandraki - Skijatos
Mandraki je zapravo oblast koju čine 3 plaže - luka Xerdžes koja osvaja svojim zlatnim peskom i tikriznim morem, i neuređene Elia i Agkistros, a put do njih vodi kroz divni Mandraki park.
Plaža Paradiso - Neos Marmaras
Dugačka, uska i šljunkovita plaža nalazi se na ulazu u Neos Marmaras, epicentar dešavanja na Sitoniji. Mirna je, uređena, i bez gužve, a jedino je nezgodan ulaz u vodu zbog krupnijeg kamenja.
Plaža Livari - Vurvuru
Vurvuru je malo, specifično mesto na istoku Sitonije. Glavna plaža u mestu je Karidi i važi za jednu od najlepših na poluostrvu, dok je Livari lepa peščana laguna koja se nalazi nedaleko od nje.

Grčka letovališta sa najtoplijim morem

Skala Furka
Skala Furka je mestašce na Kasandri, posebno po tome što umesto uobičajenog šetališta uz more ima veliki trg, i odlična je polazna tačka za dalji obilazak prvog prsta. Plaža je peščana, okružena četinarima i sa čistim toplim zeleno-plavim morem.
Paralija
Turisti često iznose primedbe na račun mora u jednom od najpopularnijih letovališta među Srbima - zbog meduza, trave koju talasi povremeno nanose, vode koja se zbog peska muti u plićaku, ali ono što se sigurno ne može zameriti jeste temperatura mora.
Letovališta Kasandre
Posebno je među komentarima navedeno mesto Polihrono, ali Kasandra je dobro poznata našim turistima i tu nema iznenađenja. Toplo more, blizina i izuzetno povoljne cene garancija su da će se i ovog leta srpski jezik pričati duž celog prvog prsta Halkidikija.
Sarti
Ljubimac srpskih turista i najpopularnije mesto na Sitoniji je šarenoliko, sadržajno i okruženo predivnim plažama. Komentatori koji ga preporučuju navode da su se brčkali u moru temperature oko 28-29 stepeni.
Agia Galini, Krit
Agia Galini je najjužnija tačka najvećeg ostrva Grčke. Ovo šarmantno tradicionalno selo izgrađeno je na padini brda koje se spušta u more, a odlikuju ga čarobne plaže, spektakularna priroda i bogato istorijsko nasleđe.
Pilion
Pilion je magična oblast u samom srcu Grčke, koja kombinuje sve lepote planine i mora. Turisti su posebno istakli mesto i istoimenu plažu Kala Nera, u čijoj blizini se nalazi i jedan od najživopisnijih grčkih gradova - Volos.
Perea i Nei Epivates
Perea je letovalište u predgrađu Soluna, a dostupnost ovog grada mu i daje posebnu čar. Ima dugačku, peščanu plažu sa velikim plićakom. Nei Epivates je mestašce koje sa Pereom spaja dugačko šetalište i ima plažu koja je nosilac Plave zastavice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala