- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruskinja ne voli Novakovo „klizanje“ – niti Nadalovu akademiju

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Darija Kasatkina
Ruska teniserka Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Darija Kasatkina, ruska teniserka, posle poraza u polufinalu Rolan Garosa rekla je da nije gledala žensko finale, ali i da će pratiti muško u kom se sastaju Rafael Nadal i Kasper Rud (nedelja 15 časova), a navela je i da ne voli da kliza po travi kako to radi Novak Đoković.
Ona je odigrala odličan turnir na Rolan Garosu, ali je zaustavljena u polufinalu, što je značilo i početak odmora za nju.
„Ne, nisam gledala žensko finale. Kada sam na odmoru želim da se isključim iz svega. Ako odem sa turnira, onda me ne zanima ništa. Ali muško finale ću gledati, to je drugačije“, rekla je Kasatkina.
Kako je navela, u običnom meču bi možda Kasper Rud mogao da pobedi Rafaela Nadala, ali...
„U finalu, u formatu od pet setova, to je veoma teško. Naravno, Rud igra u sjajnoj formi, stabilan je, ali Rafa je mentalna stena. I to je njegova šansa da osvoji 22. Grend slem trofej. Iskreno ne znam šta treba da se desi da bi neko pobedio Rafu. Verovatno će igrati pod zatvorenim krovom, prognoza vremena nije dobra i to je bolje za Ruda“.
Kako je navela, ona ne bi kao Rud trenirala na Majorci gde Nadal ima akademiju.
„Ja volim Majorku, ali samo kao mesto za odmor. Ne bih volela da treniram tamo i teže je doći, ima manje letova. Nadalova akademija je veoma lepo mesto, ali ja ne volim tako velike, globalne projekte. Više volim manje, privatnije mesto, da se osetim komotnije“.
Kasatkina je istakla da je poraz u polufinalu Rolan Garosa nije previše poremetio.
„Naprotiv, imam sada još više snage i mislim da mogu dalje. Važno je verovati u sebe, važno je razumeti svoje mogućnosti“.
Na Vimbldonu neće učestvovati zbog političke odluke tog turnira da zabrani ruske i beloruske sportiste, ali i zbog toga ne žali.
„Nikome ne savetujem da kliza po travi. Novak Đoković to radi, ja ne volim, trava mi je najtraumatičnija podloga. Prvog dana igre na travi noge mnogo stradaju i treba se pripremiti dobro za to“, rekla je Kasatkina.
Upitana da prokomentariše činjenicu da su Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov i Danil Medvedev veoma emotivni na terenu, ona je navela da je važno pronaći balans.
„Mi Rusi smo veoma kritični prema greškama, čak i za najmanje greške. To može da pomogne, želimo da budemo najbolji, da ne gubimo nikada, ali to izjeda iznutra. Važno je naći ravnotežu u svemu“, zaključila je Kasatkina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala