Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva: Situacija u vezi sa posetom Lavrova izuzetno komplikovana

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Situacija u vezi sa posetom ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu izuzetno je komplikovana, ocenila je predsednica Vlade Ana Brnabić.
U vreme kada dve strane ne žele da razgovaraju, važno je da imate zemlju u koju mogu da dođu i šef ruske diplomatije i nemački kancelar, a to je, kaže premijerka, teška pozicija, ali najispravnija moguća, prenosi RTS.
Predsednica Vlade rekla je da predsednik Aleksandar Vučić trenutno radi na poseti Sergeja Lavrova i ima niz sastanaka sa predstavnicima Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke i Evropske unije.
„Situacija u vezi sa posetom Lavrova Srbiji izuzetno je komplikovana. Neverovatno je da je danas situacija u Evropi i svetu takva da predsednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima kao što je logistika putovanja ministra spoljnih poslova druge zemlje od koje zavisi da li će on doći ili neće“, napomenula je Brnabićeva.
Prema njenim rečima, ta poseta stavlja Srbiju u izuzetno tešku situaciju, jer u ovom trenutku u svetu niko ni sa kim ne želi da razgovara, a još manje da čuje ikoga.
„Kada imate posetu na tako visokom nivou, kao što je poseta ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, pomislili biste da su ljudi, posebno u kriznim vremenima kakva su danas, kad je svet na ivici trećeg svetskog rata, zainteresovani da čuju njihove pozicije, koliko god se ne slagali sa njima i mislili da su pogrešne, da nisu u skladu s međunarodnim pravom. Ne može se napraviti korak ka miru ako se ne razgovara i ako se ne čuju obe strane“, naglasila je Brnabićeva.
Ekskluzivni intervju sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom za RTRS - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SRBIJA
Lavrov otkrio o čemu će razgovarati sa Vučićem /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala