- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dve himne mi izazivaju leptiriće u stomaku – himna Srbije i himna Rusije“ /video/

© AP Photo / Manu FernandezZoran Terzić – selektor odbojkašica Srbije
Zoran Terzić – selektor odbojkašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Zoran Terzić je proveo dve decenije na kormilu ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i za to vreme je osvojio sve što se osvojiti može. Došlo je vreme za nove izazove, a sjajni stručnjak je za novu destinaciju izabrao Rusiju, za koju kaže da ga vežu posebne emocije.
Trenerski, ali i selektorski posao je promenljiv i nesiguran, ali u Terzićevom slučaju to nije bilo tako – dve decenije je bio selektor Srbije.
„Naravno da nisam očekivao, niko nije mogao da pretpostavi da ću ostati toliko dugo, splet okolnosti se dogodio da imamo izuzetne generacije i da smo za 15 godina osvojili 20 medalja na velikim takmičenjima i nije bilo razloga da se nešto menja. Kuriozitet jeste, ali je meni sve prošlo veoma brzo. Odluku sam doneo bez pompe, bez poziva, ja nemam drugu zemlju osim Srbije i to je tako, tako će biti i himnu Srbije kada čujem uvek ću osećati leptiriće u stomaku“, rekao je Terzić.
Kad je pomenuo leptiriće – Terzić je počeo priču o Rusiji.
„Postoje dve himne koje u meni izazivaju takav osećaj, himna Srbije i himna Rusije. Kao i većina našeg stanovništva, ja volim Rusiju, imam specifičan odnos prema toj zemlji i smatram je nekom našom starijom sestrom. Ta neka vrsta odnosa, osećaja koji imam prema Rusiji kao zemlji, ne bih mogao sa takvom vrstom emocije sada da vodim bilo koju drugu reprezentaciju“, dodao je Terzić.
Zoran Terzić – selektor odbojkašica Srbije - Sputnik Srbija
Zoran Terzić
selektor odbojkašica Rusije
Posle mnogo godina Terzić će imati vremena da se odmori, ali kako navodi raduje se novom poslu jer Rusija ima veoma talentovanu generaciju.
„Za ovih 20 godina gotovo da nisam imao odmor uopšte, sigurno je da će mi prijati ovaj period, dokle će tako biti – videćemo. Imaćemo neke akcije sa Rusijom, imaćemo pripreme, prijateljske turnire. Postoji toliki broj mladih i kvalitetnih igračica koje će za koju godinu biti na vrhunskom nivou i to nema nijedna druga reprezentacija. Sada je idealan period da se radi sa njima i kroz trening i takmičenja da dođu do nivoa gde će za dve, tri godine biti kandidati za medalje“, istakao je Terzić.
Kompletan razgovor pogledajte u video prilogu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala