- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev o sankcijama protiv rodbine ruskih zvaničnika: To je dvostruko bezakonje

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je sankcije protiv članova porodica ruskih zvaničnika dvostrukim bezakonjem i uporedio ih je sa praksom iz prošlosti.
On je na Telegramu podsetio da u pravu postoji pojam „objektivne imputacije“, gde odgovornost stupa na snagu bez utvrđivanja krivice.
„Uzmite kao primer sankcije, tu se uočava dvostruko bezakonje. Prema njima, sada su za mitska i izmišljena na Zapadu kršenja odgovorni ne samo učesnici političkih događaja - državnici ili poslanici, nego i njihove porodice, koje nikako ne mogu uticati na svoje rođake“, napisao je on.
On je istakao i da su evropski i američki zakonodavci tako odlučili i to znači da će porodica odgovarati bez ikakve krivice. Njima su blokirani računi i imovina, ne puštajte da pređu granicu.
Medvedev smatra, da se može predvideti kako će u budućnosti Zapad gledati na porodična pravila. Kao primer je naveo sicilijansku mafiju Koza Nostra i pozvao da se prisete Hamurabijevog zakona u kome je za smrt sina vlasnika kuće zbog rušenja građevine, koja je nekvalitetno izgrađena, mogao da ubije sina građevinara. Zaključio je da je u svemu tome veoma loše to što bi na taj način svako mogao da sudi po principu „oko za oko, zub za zub“.
Podsetimo, Evropska unija je odobrila šesti paket sankcija protiv Rusije, a na spiskovima ličnih sankcija, se našla i Tatjana Navka supruga portparola ruskog predsednika Dmitrija Peskova, kao i njegov sin i ćerka.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
RUSIJA
Zaharova o sankcijama Amerike protiv nje: Predstava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala