Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Abazović: Potpisati i staviti tačku na Temeljni ugovor

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePotpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović
Potpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Temeljni ugovor između SPC i Crne Gore „trebalo bi potpisati u nekom razumnom roku i staviti tačku na tu priču u obostranom interesu države i crkve“, rekao premijer Crne Gore Dritan Abazović
Za patrijarha Porfirija Abazović kaže da je, na osnovu utiska nakon dva razgovora sa njim, „stvarno za primer u svakom mogućem smislu“.
„Po mom mišljenju, takvu energiju bi trebalo da emituju svi verski lideri, to je energija pomirenja, univerzalnosti, razumevanja, poštovanja svih razlika“, rekao je Abazović, za list Nova, prenosi B92.
Abazović je kazao i da „pokušava na sve moguće načina da uspostavi što je moguće bolje odnose sa vlastima u Srbiji i misli da je to veoma značajno zbog ukupne stabilnosti i mira u regionu“.
„Istovremeno, uveren sam da bi najbolja potvrda tih naših resetovanih odnosa bilo to da se, hipotetički govorim, Svetozar Marović pojavi na nekom od graničnih prelaza u Crnoj Gori i da ga mi ovde privedemo pravdi.“
Govoreći o ideji „Otvoreni Balkan“, on je naveo da „lično ima afirmativno mišljenje o njoj, ali ima ljudi u vladi koji ne dele njegov stav i on to poštuje“.
Lider Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
REGION
Joković: Temeljni ugovor sa SPC usaglašen potpisivanje možda do kraja mjeseca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala