- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Snage Kijeva utvrđuju položaje po školama i višespratnicama

© Foto : Telegram Sputnjik Srbija/snimak sa ekranaDramatične ispovesti iz Donbasa
Dramatične ispovesti iz Donbasa - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Snage Kijeva nastavljaju da utvrđuju položaje po školama i u višespratnicama, ne dozvoljavajući stanarima da izađu iz stanova, rekao je načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Kako je naveo na redovnom brifingu za novinare, pripadnici teritorijalne odbrane i ukrajinskih oružanih snaga snabdeli su skladišta municijom i utvrdili položaje u dvema školama u mestu Nikolajevka u DNR.
U blizini su postavili i višecevni bacač raketa i artiljeriju i odatle gađaju položaje DNR pokušavajući da isprovociraju odgovor kako bi to iskoristili za pravljenje fejk vesti o „zločinima Rusa“.
S druge strane, Zapad, ošamućen rusofobijom, ne želi da vidi ratne zločine Kijeva i bez dokaza prebacuje krivicu na Rusiju.
„Zločini kijevskog režima dešavaju se uz prećutnu saglasnost zemalja tzv. kolektivnog Zapada koje su omamljene rusofobijom i koje nastavljaju da zatvaraju oči na mnogobrojne ratne zločine kijevskog režima, prebacujući bez ikakvih dokaza krivicu na Rusiju“, rekao je Mizincev.
Prema njegovim rečima, ukrajinski neonacisti su takođe utvrdili položaj u srednjoj školi u Kramatorsku, dok su u blizini postavljena oklopna vozila i artiljerijsko naoružanje velikog kalibra.
U mestu Zoloto ukrajinske snage, uključujući snajperiste, utvrdile su položaje u višespratnicama a stanarima ne dozvoljavaju da izađu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala