- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proširila „crnu listu“, na spisak uvršten još 41 kanadski državljanin

CC0 / Pixabay / Zastava Kanade
Zastava Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije je dopunilo „stop listu“ državljana Kanade, uvrstivši još 41 osobu, među kojima su i rukovodioci organizacija koje podržavaju ekstremiste u Ukrajini, kao i vojni zvaničnici.

„Kao odgovor na još jedan paket antiruskih sankcija, koje je zvanična Otava 8. maja objavila protiv rukovodstva Ministarstva odbrane Rusije, vojnih komandanata i biznismena, onemogućava se ulazak u Rusiju za državljane Kanade, među kojima su i lideri organizacija koje podržavaju ultranacionalističke snage u Ukrajini, kao i najviši vojni zvaničnici“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je 15. marta „crnu listu“ građana Kanade kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Na listi su, između ostalih, premijer Kanade Džastin Trudo, kao i ministarka spoljnih poslova Melani Džoli i ministarka odbrane Anita Anand.
Dva dana kasnije, Ministarstvo spoljnih poslova Kanade saopštilo je da su kanadske vlasti uvele sankcije protiv 22 visoka zvaničnika odbrambenog sektora Belorusije zbog podrške specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini.
Zastava Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Kanada uvodi sankcije ruskim i beloruskim državljanima „bliskim sa liderima Rusije i Belorusije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala