- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Poznati modni lanac koji posluje i u Srbiji zatvara radnje

CC0 / Unsplash/Artem Beliaikin / Prodavnica odeće
Prodavnica odeće - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Poznati modni lanac „Orsej“ (Orsay) zatvoriće do kraja juna sve radnje u Nemačkoj, zbog čega će oko 1.200 radnika ostati bez posla. „Orsej“ planira zatvaranje radnji i u drugim evropskim zemljama.
Ovaj nemački modni lanac, koji je u vlasništvu francuske kompanije „Mulije“ još krajem prošle godine saopštio je da je u krizi,kada je pokrenut stečajni postupak, a u martu ove godine raskinuo je ugovore o najmu 197 radnji u Nemačkoj, iako je prvobitno spominjano zatvaranje samo 79 prodavnica, piše nemački „Tekstilviršaft“, magazin posvećen modnoj industriji.
Zatvaranje svih radnji u Nemačkoj tom magazinu potvrđeno je iz same kompanije „Orsej“. Kako su naveli, zbog nelikvidnosti su pokušali da nađu i novog operatera modnog lanca, ali ipak više nema nade za tu kuću. Još nije poznato šta će biti sa radnjama „Orseja“ i da li će ih neko preuzeti.
„Orsej“ namerava da proda neke od svojih ćerki firmi, kao što su one u Češkoj i Slovačkoj, objavili su pojedini lokalni mediji.
Zatvaranje radnji u Mađarskoj najavljeno je do 10. juna, dok je katanac na oko 130 radnji u Poljskoj predviđen takođe za kraj ovog meseca.
Ovaj modni brend ima nekoliko prodavnica i u Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, ali za sada nije poznato šta će biti sa njima.
Novčanice evra - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2022
EKONOMIJA
Kolike su sada plate u Nemačkoj: Spisak mesečnih zarada za 100 zanimanja
Pocepana zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SVET
Ovo je tek početak: Posle Jugoslavije i SSSR „blagodet“ bonova i tačkica osetiće i Evropska unija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala