- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šef NATO: Nećemo diktirati Kijevu šta da prihvati na pregovorima s Moskvom

© AP Photo / Olivier MatthysGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg  - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
NATO neće diktirati Ukrajini na koje uslove treba da pristanu u pregovorima sa Rusijom, rekao je Stoltenberg posle razgovora sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Verujem političkom rukovodstvu Ukrajine, oni treba da donose te teške odluke. Mi ne treba da ih donosimo ili da imamo presudno mišljenje o tome šta Ukrajinci treba da prihvate a šta ne. Mi moramo da im pomažemo da ostvare svoje pravo na samoodbranu“, rekao je on.
On je konstatovao da se konflikti uvek završavaju pregovorima, ali da ono što se događa tokom pregovora veoma zavisi od situacije na terenu, na bojnom polju.
„Treba da pomažemo Ukrajincima da ostvare najbolji mogući rezultat u tom sukobu“, rekao je šef NATO.
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je tokom susreta sa generalnim sekretarom da će podržati brzi proces proširenja Alijanse uz uzimanje u obzir interesa svih saveznika u sferi bezbednosti.
U saopštenju američke administracije navodi se da su sagovornici pozdravili aplikacije Finske i Švedske za članstvo u NATO.
„Predsednik Bajden je izrazio odlučnu podršku naporima generalnog sekretara da doprinese brzom procesu pridruživanja pri čemu bi bili uzeti u obzir interesi svih saveznika u oblasti bezbednosti“, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
RUSIJA
Rusija: Sumnjamo da Kijev želi mirno rešenje; Moguć izvoz ukrajinskog žita, ne krademo ni od koga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala