- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ukrajinski ekstremisti utvrđuju položaje u školama

© Sputnik / Aleksei Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMužčina v odnom iz klassov specializirovannoй školы s uglublennыm izučeniem novogrečeskogo яzыka v poselke Sartana v Doneckoй narodnoй respublike
Mužčina v odnom iz klassov specializirovannoй školы s uglublennыm izučeniem novogrečeskogo яzыka v poselke Sartana v Doneckoй narodnoй respublike - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti ojačali su položaje i razmestili vojnu tehniku u dvema školama u gradu Bahmut u DNR, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao na redovnom brifingu za novinare, ekstremisti su opremljeni oklopnom tehnikom, krupnim artiljerijskim oružjem i višecevnim bacačima raketa.
U učionicama, pod izgovorom da se radi o osiguravanju bezbednosti, drže stanovnike okolnih kuća.
Još jedan položaj i skladište municije nalazi se u školi u mestu Jakovljevka, na teritoriji DNR.
Mizincev je precizirao da se u podrumu škole nalazi skladište municije a u okolini teško naoružanje.
I u mestu Korobčinko u Harkovskoj oblasti u školi se nalaze jedinice ukrajinske vojske a na prilazima su podignute barikade i postavljeno naoružanje.
U Krasnogovorki u DNR na nižim i višim spratovima višespratnica nalaze se utvrđeni položaji ukrajinskih snaga i skladišta municije, a stanarima je zabranjeno da napuštaju stanove.
U mestu Zelenodolsko, Dnjepropetrovska oblast, ukrajinske snage drže civile i sprečavaju ih da se vrate u sela Hersonske oblasti pod rukom kontrolom, dodao je on.
Građani su izloženi fizičkom nasilju, oduzimaju im vredne stvari, automobili.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala