- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Zapad pokušava da izazove sveobuhvatnu ekonomsku krizu u Rusiji, pripremamo mere

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Savet bezbednosti Rusije priprema mere kako bi se blokirali pokušaji Zapada da u Rusiji isprovocira sveobuhvatnu ekonomsku krizu i izazove pogoršanje situacije u zemlji, izjavio je sekretar Saveta Nikolaj Patrušev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

„Jačanje ekonomskog suvereniteta Rusije još jedan je pravac rada Saveta bezbednosti. Tu se rešavaju zadaci podizanja kvaliteta života ruskih državljana, obezbeđivanja makroekonomske stabilnosti i izbalansiranog teritorijalnog razvoja zemlje“, rekao je Patrušev u intervjuu za „Rusku gazetu“ povodom 30. godišnjice osnivanja tela na čijem je čelu.

Poseban akcenat, dodao je on, stavlja se na izradu mera usmerenih na blokiranje pokušaja Zapada da isprovociraju u Rusiji sveobuhvatnu ekonomsku krizu.
Efikasno suprotstavljanje sankcionom pritisku bez presedana omogućiće ne samo da se izađe na kraj sa ekonomskom agresijom nego i da se sprovede duboka strukturalna reforma domaće privrede, istakao je visoki ruski zvaničnik.
Patrušev je dodao da su dodatne mere u cilju zaštite Rusije uvedene nakon što su u Ukrajini otkrivene laboratorije SAD gde su se izvodili eksperimenti sa patogenima smrtonosnih bolesti.
On je takođe dodao da je specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini potvrdila sposobnost ruske vojske da rešava zadatke u svim uslovima.
„Ruske Oružane snage su pripravne, mobilne, savremene, kompaktne i spremne da rešavaju date zadatke u svim uslovima. To je potvrdilo delovanje grupe Vazdušno-kosmičkih snaga u zoni jermensko-azerbejdžanskog sukoba 2021. kao i tokom specijalne vojne operacije u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“, dodao je on.
Mapa Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
Patrušev: Poljska već kreće da uzima deo Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala