- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je i šta želeo da čuje u Parizu?

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Novak Đoković, i dalje najbolji teniser sveta, dočekan je zvižducima na početku Rolan Garosa, a oni su ga pratili sve do četvrtfinala, gde se sastao sa Rafaelom Nadalom za koga je kako Novak ističe navijalo 99,9 odsto ljudi na tribinama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iako je u Pariz stigao kao branilac titule, Novak je sa tribina dobio zvižduke i aplauze kada pogreši.
To nije bio slučaj samo u finalu protiv Nadala već je to bio recept koji ga je nažalost pratio od starta iako bi kao veliki šampion trebalo da je stekao veće poštovanje od strane publike.
Koliko god se trudio da se ne obazire na povike i zvižduke Đoković je naglasio da je publika na strani Nadala imala veliki uticaj na njegove padove koncentracije.
„Ušao sam u meč tek sredinom drugog seta iako je on treći dobio lagano, četvrti sam ja mogao da dobijem i da uđemo u peti. Tada bi sve bilo otvoreno. Šteta. Imao sam dve set lopte, svoj servis. Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9% na njegovoj strani i to je to, nema šta. Oni su ga podigli u tim momentima kada je trebalo. Šteta“, objasnio je Novak.
Proslavljeni Nikola Pilić za „Kurir“ je takođe istakao veliku nepravdu koju je srpski as doživeo u Parizu,
„Ma, to je sramota. Ne znam šta se događa u ovom svetu. Ali, trebalo bi da postoji neki fer-plej. Publika je bila nemoguća. Novak nije igrao samo protiv rivala, koji je dobar, već i protiv publike“, istakao je Pilić.
Međutim, nisu svi jasno videli Novakovu „borbu protiv vetrenjača“. Zanimljivo je da je Hose Morgado, portugalski teniski novinar prokomentarisao kako uopšte nije stekao utisak da je publika bila protiv Đokovića.
Odmah su ga kolege uključujući i Bena Rotenberga ispravili, a oglasio se i jedan od Novakovih fanova koji je opisao situaciju sa tribina.
„Bio sam tamo. Besramnici su navijali za njegove dvostruke greške. Ja i mnogi drugi Novakovi navijači navijali smo za Novaka i bilo je skandiranja za njega, ali potpuno smo bili nadmašeni od strane Rafinih navijača, čak je izviždan po izlasku na teren“, napisao je jedan od navijača.
Na kraju, Đoković je eliminisan, ali je za borbu protiv furioznog Nadala zaslužio aplauze.
Da li se Pariz diči zviždukom?
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
SPORT
Ruskinje vodile veliku borbu – upornija Darija u polufinalu Rolan Garosa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala