- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO sprema novu koncepciju: Glavna pretnja – Rusija

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava NATO-a
Zastava NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
NATO će u svojoj novoj strateškoj koncepciji proglasiti Rusiju za glavnu pretnju po Alijansu, izjavila je stalna predstavnica SAD pri NATO-u Džulijan Smit.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Da, videćete da će se Rusija pojaviti u strateškoj koncepciji kao glavna pretnja po Alijansu“, izjavila je Smitova, istakavši da je još pre početka ruske vojne operacije NATO bio u prelaznom stanju, te da je jačao odbranu.
Pored toga, u svojoj novoj doktrini NATO će uzeti u obzir izjave predsednika Rusije i predsednika Kine o tome da prijateljstvo dve zemlje „nema granice“, izjavila je diplomata.
„Smatram da je Alijansa rešena da pokuša da na neki način prikaže taj strateški spoj u strateškoj koncepciji“, istakla je Smitova.
Samit NATO-a na kome bi mogla da bude usvojena nova koncepcija održaće se od 28. do 30. juna u Madridu. Pored Rusije i Kine, razgovaraće se i o Finskoj i Švedskoj koje planiraju da uđu u NATO.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala