- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Bolje bi bilo da se spremite“: Najveća američka banka upozorila na predstojeći ekonomski uragan

Ekonomija ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Direktor američke banke „JP Morgan“ Džejmi Dajmon upozorio je na nadolazeći ekonomski uragan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Znate, govorio sam da dolaze olujni oblaci, ali ću sada reći drugačije: to je uragan“, rekao je on za Si-En-Bi-Si.
Prema njegovim rečima, predstojeća recesija zahteva od banke nove mere.

„Bolje bi bilo da se spremite. ‘JP Morgan’ se sprema. Sada deluje da je sve u redu i svi misle da se federalne rezerve mogu izboriti sa time. Međutim, uragan je ispred i kreće se ka nama. Ne znamo da li će biti mali ili će biti veliki uragan kao ‘Sendi’ ili ‘Endrju’ ili neki sličan“, dodao je on.

Prema njegovim podacima, štednja koju imaju Amerikanci će trajati šest do devet meseci, nakon čega će imati ekonomske teškoće.
Međunarodni monetarni fond (MMF) je u aprilu imao lošiju prognozu rasta privrede SAD za 2022. godinu za 3,7 odsto, a u januaru je bila procena za rast od 4 odsto. U MMF-u, međutim, ne predviđaju recesiju u američkoj ekonomiji.
Na osnovu prognoza MMF-a prema zaključcima za 2023. godine bruto domaći proizvod (BDP) SAD će porasti za 2,3 odsto, a ne za 2,6 odsto, kako se ranije očekivalo. Prema zaključcima iz 2021. godine američka ekonomija je porasla za 5,7 odsto.
U skladu sa prognozom analitičara „Kapital ekonomiks“ Nila Šeringa, ekonomski pad u SAD će se desiti u drugoj polovini ove godine, a najugroženiji sektori će biti proizvodnja trajnih dobara, opreme i nekretnina.
Američka berza - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
EKONOMIJA
Američka centralna banka najavljuje agresivniju politiku: Prvi potez u maju, berza već uzdrmana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala