- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Amazon“ povlači deo poslovanja iz Kine

© AP Photo / Reed SaxonLogo kompanije "Amazon"
Logo kompanije Amazon - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
Pratite nas
Platforma „Amazon“ saopštila je da će od danas prestati da snabdeva trgovce na malo u Kini svojim „Kindl“ riderima i da će sledeće godine zatvoriti svoje onlajn prodavnice elektronskih knjiga za korisnike iz te zemlje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kompanija je odluku objavila na svom zvaničnom „Vi čet“ nalogu, nije navela konkretan razlog, ali je rekla da prilagođava strateški fokus svog poslovanja i da će se nastaviti njene druge poslovne linije u Kini, prenosi agencija Rojters.
Kako se navodi u saopštenju, „Kindl Čajna“ onlajn knjižara prestaće da prodaje elektronske knjige od 30. juna sledeće godine, iako će kupci moći da nastave da preuzimaju sve kupljene knjige još godinu dana nakon toga.
Dodaje se da će takođe ukloniti aplikaciju „Kindl“ iz kineskih prodavnica aplikacija 2024. godine.
„Ostajemo posvećeni našim klijentima u Kini. Kao globalni biznis, povremeno procenjujemo našu ponudu i prilagođavamo se, gde god da poslujemo“, rekao je portparol „Amazona“ u saopštenju poslatom imejlom.
Dodao je da će sa njihovim portfeljem preduzeća u Kini, nastaviti da inoviraju i investiraju tamo gde mogu da pruže vrednost njihovim klijentima.
Kako navodi britanska agencija, portparol je odbio dalje da komentariše odluku, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala