Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Identifikovani svi koji su iz Srbije slali pretnje o bombama

© Foto : MUP14. sednica Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma
14. sednica Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da su identifikovani i procesuirani svi koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama. Istakao je da je od 1. januara do 1. juna izvršeno čak 1.046 kontradiverzionih pregleda.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministar unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin predsedavao je 14. sednicom Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma. Na sednici je razmatrana bezbednosna situacija sa posebnim akcentom na učestale pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama u institucijama i objektima na teritoriji Republike Srbije.
"U proteklom periodu svi oni koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su od strane policije identifikovani i procesuirani. Pripadnici MUP-a rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, pronašli izvršioce i procesuirali ih", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MUP-a.
Ministar je rekao da su danas detaljno analizirali rezultate akcija sprovedenih u Republici Srbiji, kao i postupanje sa državljanima Srbije za koje je utvrđeno da su u prethodnom periodu upućivali pretnje o postavljenim bombama.
"U 2021. godini, u periodu od 1. januara do 1. juna, izvršeno je 10 KD pregleda povodom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama ili sredstvima, a u 2022. godini za isti period izvršeno je čak 1.046 kontradiverzionih pregleda povodom dojava o postavljenim bombama i u skladu sa tim angažovali smo i dodatne policijske snage. Još jednom poručujem svim građanima da će naša država na čelu sa predsednikom Vučićem ostati mirna i stabilna", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Sednici su pored stalnih članova Nacionalnog koordinacionog tela, prisustvovali su i predstavnici Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, policijski službenici Policijske brigade, Uprave policije i policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala