- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Svetskim moćnicima je zasmetala himna Rusije – nećemo popustiti!“

CC BY 2.0 / motoyen/Bikes / Bicikla
Bicikla - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Balkanska biciklistička unija smatra da su sankcije ruskim i beloruskim sportistima apsurdne, rekao je predsednik te organizacije Vladimir Kuvalja i istakao da je puštanje ruske himne u Istočnom Sarajevu zasmetalo svetskim moćnicima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
On je naveo da je lično uvek zagovarao da sport ne treba da bude uz politiku.
„Ovde imamo situaciju da se sportisti kažnjavaju zbog situacija koje mnogima nisu jasne“, rekao je Kuvalja.
Podsetio je i da su sankcije apsurdne, ali i suspenzija koja je izrečena zbog puštanja ruske himne 2021. godine na Svetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu.
„Sve ova nema puno veze sa načelima o sportu na kojima smo odgajani. Ovo što se dešava je politika. Lično sam zagovarao da sport ne treba da bude uz politiku, a ovde imamo situaciju da se sportisti kažnjavaju zbog situacija koje mnogima nisu jasne. Sve je to zakačilo i nas, zasmetalo je svetskim moćnicima puštanje ruske himne na Svetskom prvenstvu prošle godine u Istočnom Sarajevu, kada smo moji saradnici i ja odlučili da istu pustimo u čast takmičarke iz Rusije koja je pobedila u svojoj disciplini. Sada su tu i neki novi razlozi zbog kojih se susrećemo sa problemima i pritiscima da popustimo. Kao što nismo popustili u novembru, decembru, nećemo ni sada, jer smatramo da je ovo što radimo pravi put“, izjavio je Kuvalja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala