- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kako se „držati srpski“ u novom pregrupisavanju sveta | Svet sa Sputnjikom

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKIZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
„Svet sa Sputnjikom“ istražuje kako da Srbija ostane verna svojim interesima i da se „drži srpski“ rastrzana na raselini sučeljenih geopolitičkih blokova.
Ukrajinska kriza pokrenula je žestok ekonomski rat Rusije i Zapada, ali i novo pregrupisavanje sveta. Na jednom polu su, pored NATO, i savezi poput Kvada i Aukusa, dok se na drugom, oko Rusije i Kine najavljuje širenje Briksa.
Iz ruskog iskustva mnoge zemlje ubrzano izvlače pouke i sve manje veruju u Zapad i dolarocentrični sistem. Ko će uspostavljati pravila igre u novom svetskom poretku i čiji će se glas jače čuti? Zašto ni arapski svet više nije bespogovorno na strani Vašingtona? Može li se Evropa izvući iz američkog zagrljaja i izaći nepoljuljana iz vrtloga antiruskih sankcija? Kako Srbija da ostane verna svojim interesima i da se „drži srpski“ rastrzana na raselini sučeljenih geopolitičkih blokova?
Ovo su neka od pitanja o kojima u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore sociolog dr Slobodan Reljić i političar Branko Pavlović.
Svet sa Sputnjikom, 1.6.2022.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala