- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Epilog suđenja Amber Herd i Džonija Depa

© Sputnik / Dejan SimićDžoni Dep
Džoni Dep - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Suđenje između holivudskih glumaca, bivših supružnika Amber Herd i Džonija Depa, o kojem se neprestano pričalo poslednjih sedmica, dobilo je konačni epilog.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na suđenju povodom tužbi Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je tvrdila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist glumca po tri tačke opružnice.
Porota je, nakon što je utvrdila da je Herd klevetala svog bivšeg supruga u članku "Vašington posta" iz 2018. Depu dodelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, preneli su američki mediji.
Sud je, takođe, odlučio u korist Herd po jednoj tački optužnice, dodelivši joj odštetu od dva miliona dolara, preneo je "Vašington post".
Porota je utvrdila da je Dep oklevetao Herd preko svog advokata Adama Voldmana, kada je Voldman u intervjuu za britanski tabloid „Dejli mejl“ nazvao „prevarom“ njene tvrdnje o zlostavljanju.
Bivši holivudski par je tokom suđenja, koje je izazvalo veliku pažnju svetske javnosti, u više navrata razmenio teške optužbe, preneo je Tanjug.
Džoni Dep nije bio prisutan u sudnici, ali je pratio čitanje presude iz Ujedinjenog Kraljevstva.
Građanska porota od sedam članova morala je da donese jednoglasnu odluku presude. Tokom tri dana, porota je zasedala po 12 sati na dan.
Džoni Dep je tužio svoju bivšu suprugu za pedeset miliona dolara, optužujući je da ga je klevetala u članku iz 2018. godine, u kome je opisala sebe kao „zlostavljanu javnu ličnost u porodici".
Amber Herd je podnela protivtužbu vrednu sto miliona dolara protiv zvezde „Pirata sa Kariba" Džonija Depa, bivšeg supruga, nakon što je njegov advokat njene navode nazvao prevarama.
Svedočenje tokom šestonedeljnog suđenja iznelo je jezive detalje njihovog kratkog i promenljivog braka. Herdova je svedočila da ju je Dep fizički ili seksualno napao više desetina puta. Dep je rekao da nikada nije udario Herd, da je ona izmislila optužbe za zlostavljanje i da ga je ona više puta fizički napala.
Porotnici moraju da odluče i donesu presudu na osnovu tvrdnji obe strane i utvrde da li su izjave istinite.
Tokom završnih reči, obe strane su istakle da bi presuda u njihovu korist vratila njihov život u redovne tokove i karijeru koju su imali pre skandala.
Inače, Džoni Dep nije ostao u Virdžiniji da sačeka presudu, već se vratio na scenu, pevajući i svirajući gitaru sa Džefom Bekom u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Naime, Džoni Dep održao koncert u Rojal Albert holu u Londonu, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala