- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrijarh Kiril sa srpskim bajkerima: Rusija je istinski nezavisna, naše prijateljstvo će opstati

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski patrijarh Kiril
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2022
Pratite nas
Rusija je istinski slobodna i nezavisna od svetskih centara moći, rekao je ruski patrijarh Kiril. On je izrazio uverenje da će prijateljstvo slovenskih naroda, ruskog, srpskog, crnogorskog, opstati i da će ti narodi ostati slobodni.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je to rekao tokom prijema bajkera iz Srbije i sveruskog moto-kluba „Noćni vukovi“ koji su mu sa Ostroga doneli ikonu Sv. Petra Cetinjskog.

„Smelo možemo da kažemo da je Rusija zaista slobodna zemlja, nezavisna od uticaja svetskih centara moći. Mi cenimo tu slobodu ali znamo da protiv takvih koji imaju slobodu ustaju oni koji hoće da slobodoljubive ljude liše te slobode. Verujemo i nadamo se da niko i nikada neće moći da liši slobode naš narod a to će nam dati mogućnost da podržavamo našu braću i sestre u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama, gde se veći deo stanovništva sa velikim poštovanjem i ljubavlju odnosi prema Rusiji“, rekao je patrijarh, zahvalivši za poklon.

Podsetio je da su se narodi Crne Gore i Srbije u teškim danima uzdali u Rusiju i njenu pomoć.
„I sada kada mnoge političke snage rade na tome da oslabe ruski svet, da Rusija ostane u izolaciji, nama je takođe važna podrška braće Slovena i svih onih koji shvataju istorijski značaj Rusije u borbi za istinsku slobodu naroda i država... Hteo bih da izrazim uverenje da će istorijsko prijateljstvo Rusa, Srba i Crnogoraca i drugih slovenskih naroda, bez obzira na geopolitičke teškoće, izdržati test vremena i da ćemo ostati slobodni, pravoslavci, narodi koji se međusobno vole i poštuju. Neka Gospod čuva slovensku braću koji su spremni da zajedno sa Rusijom da rade u cilju istinske slobode zemalja i naroda“, poručio je ruski patrijarh.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala